Vil ha billigere alkohol

Norden må samarbeide om et felles prisnivå på alkohol og tobakk. Bare det kan stoppe smuglingen, mener Per-Kristian Foss (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Også Ap-nestleder Jens Stoltenberg åpner for å diskutere alkohol- og tobakksavgiftene med våre naboland.

- Arbeiderpartiet må lytte til sine svenske kollegaer, sier Foss .

Han viser til den svenske sosialdemokratiske skatteministeren, Thomas Vstros, som allerede har lansert ønsket om billigere alkohol og tobakk.

Vstros mener de nordiske landene bør gå sammen for å få et felles avgiftsnivå på tobakk og alkohol, for å redusere smuglingen.

- Prisene må ned

Samtidig har Handel og Kontor i Norge foreslått 15- 20 prosent avgiftslette på alkohol og tobakk, for redusere grensehandelen. Fagforbundet har levert forslaget til Arbeiderpartiet, og håper på gjennomslag på høstens landsmøte.

Ølavgiften er allerede senket i Sverige, og det foreligger planer om å kutte i de svenske tobakksavgiftene.

- EU-landene har allerede tilpasset prisene betydelig, men i Norge fortsetter regjeringen å øke avgiftene, sier Foss. Han mener det er på høy tid at alkohol- og tobakksprisene i Norden jevnes ut.

- For Norge betyr en slik prisutjevning i realiteten lavere priser. Andre nordiske land har allerede senket sine priser, sier Foss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer