Høyre-topper krever avgiftskutt på grensehandelsvarer

Vil ha billigere
sprit og tobakk

Billigere sukker, alkohol og tobakk bør skrives inn i partiprogrammet til Høyre, mener Unge Høyre-leder Sandra Bruflot. Hun tror på gjennomslag på landsmøtet senere i år.

AVGIFTSKUTT: Høyre-profilene Kårstein Løvaas og Sandra Bruflot vil programfeste avgiftslettelser på alkohol, tobakk og sukker. De tror på gjennomslag under landsmøtet, men møter motstand hos partiets helsepolitikere. Foto: Hans Arne Vedlog /Dagbladet
AVGIFTSKUTT: Høyre-profilene Kårstein Løvaas og Sandra Bruflot vil programfeste avgiftslettelser på alkohol, tobakk og sukker. De tror på gjennomslag under landsmøtet, men møter motstand hos partiets helsepolitikere. Foto: Hans Arne Vedlog /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Handelslekkasjen til Sverige er veldig stor. Den koster oss nesten 6 000 arbeidsplasser og mange milliarder kroner. Årsaken er hovedsakelig avgiftene på alkohol, tobakk, sukkervarer og drivstoff, sier Bruflot til Dagbladet.

- Da Danmark i 2000 harmoniserte sine avgifter med nabolandet Tyskland, så ble grensehandelen nesten halvert, fortsetter hun.

Bruflot har spilt inn forslaget til programkomiteen i Høyre, der hun selv er medlem. Og hun tror på gjennomslag.

- Lavere avgiftstrykk er god Høyre-politikk. Og coronasituasjonen har aktualisert forslaget. Norske grensebutikker har hatt en formidabel vekst, sier hun.

- Billigere sprit og tobakk. Det høres kanskje mer ut som Fremskrittspartiet enn Høyre?

- Dette handler også om en anstendig alkoholpolitikk. Dette er penger som brukes på disse varene uansett. Spørsmålet er om pengene skal brukes på Vinmonopolet i Norge, eller i Sverige, sier Bruflot.

Full støtte

Bruflot får full støtte fra Høyres næringspolitiske fraksjon på Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer