Overtar nestleder-jobben som står ledig etter Trond Giske

Vil ha Bjørnar Skjæran som ny Ap-topp

En enstemmig valgkomité peker på 52 år gamle Bjørnar Skjæran som ny nestleder i Arbeiderpartiet.

NY TOPP: Bjørnar Skjæran fra Nordland blir etter alt å dømme Trond Giskes erstatter som nestleder på landsmøtet i april. Siden Giske trakk seg i fjor, har Aps øverste ledelse bare talt tre personer. Foto: Arbeiderpartiet
NY TOPP: Bjørnar Skjæran fra Nordland blir etter alt å dømme Trond Giskes erstatter som nestleder på landsmøtet i april. Siden Giske trakk seg i fjor, har Aps øverste ledelse bare talt tre personer. Foto: Arbeiderpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Bjørnar Skjærans erfaring som gårdbruker og lokalpolitiker er viktige kvaliteter inn i partiets ledelse. Han har sitt daglige virke utenfor Stortinget og bringer med det inn perspektiver fra politisk debatt og partiarbeid lokalt, sier valgkomiteens leder, LO-topp Hans-Christian Gabrielsen.

Dagbladet kunne allerede i februar fortelle at den tidligere Lurøy-ordføreren som leder Nordland Ap var den mest sannsynlige erstatteren til avgått nestleder Trond Giske i Aps ledelse.

Ukjent for de fleste

Bjørnar Skjæran framstår kanskje som ukjent for mange, men 52-åringen var ordfører i Lurøy fra 2001 til 2015 og er i dag leder av fylkestingsgruppa til Ap i Nordland.

Han har vært medlem av sentralstyret i Ap siden 2013. Skjærans bakgrunn fra Nord-Norge trekkes fram som et viktig argument når valgkomiteens leder begrunner innstillingen. Med Giske ute av partitoppen, har Aps øverste ledelse i dag ingen representasjon nord for Dovre.

- Ledelsen som kollegium vil bli styrket med Skjæran. Arbeiderpartiet har lang tradisjon for å ha en partiledelse som speiler landet, og Skjæran vil bidra med en sterk og klar stemme fra nord, sier Gabrielsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer