Svinesund

Vil ha bom tilbake

Svinesundsbroen og motorveien over grensen er nedbetalt og bommen rives i disse dager. Men MDG vil ha den opp igjen så fort som mulig.

LANDEMERKE: Svinesundsbroen er den mest trafikkerte grenseovergangen i Norge. Nå er broen nedbetalt og det er slutt på bompenger. Foto : Adam Ihse / NTB

LANDEMERKE: Svinesundsbroen er den mest trafikkerte grenseovergangen i Norge. Nå er broen nedbetalt og det er slutt på bompenger. Foto : Adam Ihse / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Takket være økt trafikk over grensen er det nå gratis å kjøre over Svinesundsbroen til Sverige. Bomgjelden er nemlig nedbetalt - fire år tidligere enn planlagt.

15. mars var siste dag med bompenger for å kjøre over grensen til Sverige.

Men ikke alle jubler over at bompenger fjernes. MDG har landsmøte til helgen og mener man burde få bompengene på plass igjen snarest mulig.

3000 lastebiler i døgnet

- Utfordringen nå er at veien er nedbetalt og bompengene er fjernet, det vil føre til trafikkvekst og økt forurensning. 15. mars ble bomstasjonen skrudd av der 3000 lastebiler kjører hver dag, sier Lan Marie Berg.

Berg er samferdselsbyråd i Oslo og regnes som MDGs sikreste kort i høstens stortingsvalg som førstekandidat i hovedstaden. Hun lover å kjempe for å få bomstasjonen opp igjen.

- Vi vil heller la bomstasjonen stå og øke prisene slik at vi kan finansiere raskere jernbane til Europa. Da kan også mer gods gå over på bane og det vil kutte ned på reisetiden til Gøteborg og København, sier Berg.

Berg mener det er helt utrolig at Norge i 2021 ikke har bedre togtilbud til nabolandene, noe som fører til at færre velger tog i stedet for bil og fly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer