Vil ha bort hijab for barn

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) vil ha hijaben ut av barneskolen.

VIL HA HIJABSTOPPKunnskapsminister og SV-leder Kristin Halvorsen vil ha slutt på hijab i barneskolen. Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
VIL HA HIJABSTOPPKunnskapsminister og SV-leder Kristin Halvorsen vil ha slutt på hijab i barneskolen. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Jeg synes det absolutt er uønsket med barnehijab fordi det hemmer barns utvikling og deres mulighet til å ta selvstendige valg, sier Halvorsen til Dagbladet.

Ap-nestleder Helga Pedersen sa i går i Dagbladet at hun vil vurdere å gå inn for et forbud mot hijab i grunnskolen. Det forslaget støttes allerede av Frp.

-Tvang mot småbarnSV-lederen og kunnskapsministeren presiserer at hun er tilbakeholden med å gå inn for et forbud, men legger ikke skjul på at hun vil det muslimske hodeplagget til livs.

- Hijab i barneskolen i Norge er noe som har kommet de siste åra. Jeg oppfatter det som tvang overfor småbarn, og det hindrer dem i å delta på lik linje med andre barn i norsk skole, sier Halvorsen.

Hun forteller også at hun selv har reist mye i muslimske land og at hijab for små jenter på ingen måte er vanlig der.

- Jeg kan ikke se at det finnes noen religiøs begrunnelse for å ikle småjenter hijab. Det er heller ingen tradisjon i muslimske land for å behandle små jenter som voksne damer, sier Halvorsen.

- Men går det ikke an å se på hijab for barn bare som en mote. Andre barn i Norge kler seg også annerledes nå enn de gjorde for 20 år siden?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer