Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha bort sykelønnsforslag

Regjeringens jobber hardt for å fjerne sitt mest upopulære forslag til nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen jobber på spreng for å fjerne hele det upopulære forslaget om innstramminger i sykelønnsordningen.

Dette bekrefter flere informerte regjeringskilder overfor VG.

Til tross for dette opprettholdt regjeringen forslaget om å redusere utbetalingene til sykelønn med 2,5 milliarder kroner da statsbudsjettet ble lagt fram fredag.

– Det klart beste for oss vil være å komme opp med noe helt nytt. Vi må få dette ut av verden nå, sier en sentral kilde.

En annen kilde opplyser at flere departementer nå endevender sine skuffer og skap for å finne tiltak som kan redusere sykefraværet og redusere utbetalingene av sykelønn. Prosessen ledes av arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap), skriver VG.

NTB

HAR SNUDD: Bjarne Håkon Hanssen var en av de ivrigste talsmennene for den nye sykelønnsordningen. Nå skal arbeids- og inkluderingsministeren jobbe med å fjerne forslaget. Foto: Scanpix
HAR SNUDD: Bjarne Håkon Hanssen var en av de ivrigste talsmennene for den nye sykelønnsordningen. Nå skal arbeids- og inkluderingsministeren jobbe med å fjerne forslaget. Foto: Scanpix Vis mer