Vil ha bryllupsgaven tilbake

Trondheim kommune har gitt Märtha og Ari en festvarieté i bryllupsgave. Nå vil de ha igjen pengene av staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Festvarietéen i Olavshallen kvelden før prinsessebryllupet er bryllupsgaven til Märtha og Ari fra Trondheim kommune. Festligheten koster kommunen 300 000 kroner, og er en del av den totale summen på 2 millioner som kommunen har bevilget til bryllupsfeiringa.

Men kommunen ønsker ikke å sitte igjen med regninga, og har nå søkt fylkesmannen om å få dekket de 2 millionene de har bevilget. Dermed søker de også om å få dekket utgiftene til gaven fra kommunen.

- Dette er en litt isolert måte å se det på. Men det er riktig at kommunen har adgang til å søke om å få tilbake uforutsette utgifter, og pengene til festen blir en del av det man søker om å få tilbake, sier prosjektleder Tore Engstrøm til Adresseavisa.

Kommunen synes ikke det er smålig å søke om å få igjen pengene de bruker på bryllupsgaven, og det er heller ikke sikkert at søknaden blir innvilget.

- Jeg synes det blir litt feil om man deler opp dette med penger i enkeltfaktorer, sier Engstrøm.

Trondheim kommune skal også søke Torstein Erbos gavefond om å få dekket en del av kostnadene til bryllupet. Hvis kommunen får i pose og sekk kan festregninga ende på null kroner for kommunen.

- Satt på spissen kan du si det slik, bekrefter Engstrøm overfor Adresseavisa, men understreker at alle kommuner kan søke om midler fra staten ved uforutsette utgifter. Og hvis ikke staten eller gavefondet vil betale, sitter kommunen igjen med regninga.

- Dermed synes jeg det er feil å antyde at kommunen ikke satser noe i forbindelse med bryllupet, mener Engstrøm.

FÅR GAVE: Märtha og Ari får en festvarieté av Trondheim kommune. Den skal staten betale, hvis kommunen får det som den vil.
GLÆR SEG. Trondheim kommune gleder seg til prinsessebryllupet. Og kanskje spesielt hvis det ikke kommer til å koste dem noe.