Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Carl I. Hagen som vitne i terrorrettssaken

- Det tar jeg med en knusende ro, sier Hagen til Dagbladet.

 - KNUSENDE RO : Tidligere partileder av Frp, Carl I. Hagen, sier til Dagbladet at han tar det med knusende ro at han er begjært som vitne i terrorettssaken. Foto: SCANPIX / CORNELIUS POPPE
- KNUSENDE RO : Tidligere partileder av Frp, Carl I. Hagen, sier til Dagbladet at han tar det med knusende ro at han er begjært som vitne i terrorettssaken. Foto: SCANPIX / CORNELIUS POPPE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-nestor Carl I. Hagen står på lista over vitner som Anders Behring Breiviks forsvarere har sendt inn til Oslo tingrett i forkant av rettssaken som starter 16. april, får Dagbladet opplyst.

Bevisoppgaven inneholder til sammen rundt 30-40 vitner.

Ifølge Dagbldaets opplysninger står også Islam-forsker Lars Gule og tidligere stortingsrepresentant for Frp Vidar Kleppe på lista.

- Knusende ro Carl I. Hagen hadde ikke fått beskjed om at han var ønsket som vitne da Dagbladet snakket med ham tidligere i kveld.

- Nei, det har jeg ikke fått beskjed om. Jeg vil vente med å kommentere dette til det er bekreftet offisielt. Uansett tar jeg det med en knusende ro, sier han til Dagbladet.

Selv om han blir innkalt er det likevel en mulighet for at han ikke må møte i retten. Dersom Oslo tingrett mener han ikke er relevant som vitne, kan tingretten avskjære begjæringen.

Lars Gule tror det er flere grunner til at han står på lista.

- Dette er første gang jeg hører om dette. Jeg tar det til etterretning. Det er kanskje fordi jeg har uttalt meg om Anders Behring Breivik og at han ikke skiller seg fra andre som har likt tankegodts som ham. Jeg har også vært på banen om tilregneligheten og skrevet bok om ekstremisme, sier Lars Gule til Dagbladet.

- Er det greit for deg å eventuelt møte i retten i denne saken?

- Det vet jeg ikke. Jeg har ikke oversikten over hva det innebærer i praksis.  Som forsker skulle jeg uansett følge saken fra dag én. Jeg skal også være kommentator for ulike medier.

Krekar og Bahtti på lista Vidar Kleppe sitter nå Kristiansand bystyre og er medlem av Vest-Agder fylkesting. Der er han vant med å ta ting som de kommer, forteller han til Dagbladet.

 STEVNET : Tidligere stortingsrepresentant for Frp Vidar Kleppe. Han er nå leder av Demokratene. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
STEVNET : Tidligere stortingsrepresentant for Frp Vidar Kleppe. Han er nå leder av Demokratene. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

- Dette er første gang jeg hører om dette. Men jeg er vant til å ta ting som de kommer, og dersom jeg blir kalt inn til retten må jeg stille. Og så får jeg ta det derifra, sier han.

 Dagbladet har i kveld ikke lyktes i å komme i kontakt med Breiviks forsvarere. Mandag sa forsvarer Geir Lippestad følgende om vitnene de vil føre:

- Det er først og fremst medisinske fagpersoner, men også fagkyndige innen politikk. Det er også personer som tilhører miljøer både på høyresiden og venstresiden.

Forsvarernes hovedmål er å føre bevis for at Breiviks ideologi ikke trenger å være en vrangforestilling.

Som tidligere meldt er også mulla Krekar ønsket av forsvarerne.

- Krekar vil forholde seg til en vitneinnkallelse og møte hvis han blir pålagt det, sier Krekars advokat Arvid Sjødin til Dagbladet.

Som Dagbladet først meldte er også Peder «Fjordman» Jensen og journalist og ekstremisme-ekspert Øyvind Strømmen på forsvarernes vitneliste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling