<strong>NY ANBEFALING:</strong> FHI anbefaler nå at flere nordiske regioner blir røde. I tillegg vil de at Danmark blir helrødt. Her avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet under en pressekonferanse. Foto: Jil Yngland / NTB.
NY ANBEFALING: FHI anbefaler nå at flere nordiske regioner blir røde. I tillegg vil de at Danmark blir helrødt. Her avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet under en pressekonferanse. Foto: Jil Yngland / NTB. Vis mer

Vil ha Danmark helrødt

Folkehelseinstituttet vil at flere nordiske regioner blir røde.

Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseinstiuttet (FHI) anbefaler at Estland blir rødt, mens Polen, Island og Liechtenstein blir gule.

- Det er likevel viktig å følge spesielt med både på situasjonen i Polen og antall importerte tilfeller fra Polen til Norge i dagene fremover, blant annet på grunn av mye reiseaktivitet mellom Polen og Norge, skriver FHI på sine nettsider.

NYE REGLER: Bent Høie presenterte nye karanteneregler tirsdag 15. september. Video: NTB Scanpix Vis mer

Flere gule svenske regioner

FHI foreslår også å gjøre endringer for flere svenske, danske og finske regioner denne uka.

I Sverige anbefaler FHI å fjerne innreisekarantene for Kalmar (6,9) og Blekinge (4,4).

Vil ha Danmark helrødt

I Danmark anbefaler FHI å innføre innreisekarantene for region Sjælland (41,1) og Nordjylland (41,2). Om regjeringen beslutter i løpet av uka betyr det at hele Danmark blir rødt for nordmenn.

REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Fra før av er både regionene Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark røde.

For Finland anbefaler FHI å fjerne innreisekarantene for regionen Kajanaland (12,5), men å innføre innreisekarantene for regionen Sør-Savonia (30,4).

Regjeringen vil ta en endelig beslutning i løpet av uken. Alle endringer vil gjelde fra midnatt, natt til lørdag 19. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer