Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil ha datterens kiste inn på cella

Ratko Mladics mentale helse er forverret, hevder hans advokat.

SVEKKET: Bildene viser Ratko Mladic 15. februar 1994, og, til høyre, et bilde tatt av avisen Politika 27. mai. Mladic har vært ettersøkt i 16 år for Srebrenica-massakren, og ble tatt i morgentimene 26. mai. 69-åringen kan ha hatt tre slag, hevder advokaten hans. Foto:FP PHOTO
SVEKKET: Bildene viser Ratko Mladic 15. februar 1994, og, til høyre, et bilde tatt av avisen Politika 27. mai. Mladic har vært ettersøkt i 16 år for Srebrenica-massakren, og ble tatt i morgentimene 26. mai. 69-åringen kan ha hatt tre slag, hevder advokaten hans. Foto:FP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mladics advokat, Milos Saljic sier til radiokanalen B92 at den krigsforbrytertiltalte serberen har morbide ideer, og at det er umulig å diskutere forberedelser til rettssaken med ham.

- Jeg lyttet og skrev ned alle ordrene hans hele tiden. Han snakker om å besøke sin datters grav, og har morbide ideer om at han vil ha bragt kisten hennes til seg dersom han ikke får besøke graven hennes, sier Saljic.

Ifølge advokaten er Mladic fornøyd med forholdene i fengselet. Et sykehus ville likevel være et mer egnet sted for den tidligere generalen, ifølge advokaten.

- Han har kanskje hatt tre slag, og bør behandles ved et sykehus, sier Saljic.

Han vil nå be om at Mladic blir undersøkt av en uavhengig medisinsk kommisjon.

DEMONSTRASJON I KVELD: Barn med bilder av general Ratko Mladic i byen Kalinovik i kveld. Mladic har fortsatt støtte fra mange serbere. Foto: REUTERS/Dado Ruvic
DEMONSTRASJON I KVELD: Barn med bilder av general Ratko Mladic i byen Kalinovik i kveld. Mladic har fortsatt støtte fra mange serbere. Foto: REUTERS/Dado Ruvic Vis mer

Ratko Mladic hadde besøk av sin nærmeste familie i dag, blant andre sin kone Bosiljka Mladic, og sin sønn Darko Mladic.

Darko Mladic sa til reportere i dag at rettsmedisineren foreløpig har konkludert med at Ratko Mladic er frisk nok til å stilles for retten, og at han ikke har behov for å behandles ved sykehus.

Ratko Mladic var Europas mest ettersøkte mann da han ble pågrepet 26. mai i år.

Serbia har sagt at arbeidet med å utlevere Mladic, slik at han kan bli stilt for krigsforbryterdomstolen i Haag, allerede er i gang.

Ifølge The Guardian insisterer den tidligere serbiske generalen på sin uskyld.