Vil ha debatt om rettspsykiatrien

Psykiater Bjørn Østberg forutsetter at det nå kommer en debatt om forholdet mellom rettspsykiatri, domstolene og advokatene.

KRITISK:Rettspsykiater Bjørn Østberg vil bruke dommen i en kommende debatt om rettspsykiatrien. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
KRITISK:Rettspsykiater Bjørn Østberg vil bruke dommen i en kommende debatt om rettspsykiatrien. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bjørn Østberg er leder av utvalg for rettspsykiatri i Norsk psykiatrisk forening. Han har fulgt domsavsigelsen i Breivik-saken i Oslo tingrett i dag, og sier at en så grundig og kritisk dom vil være viktig for rettspsykiatrien som fag.

- Veldig systematisk - Jeg oppfatter dette som en veldig systematisk og grundig gjennomgang når det gjelder spørsmål om beviskrav og hvordan tvil skal vurderes. Det retten sier i sine kommentarer om metodikk i forbindelse med de judisielle observasjonene er viktige og interessante. Det er noe vi vil studere nærmere.

- Stor betydning

- Jeg anser at dommen vil ha stor betydning i forhold til mange av de prinsippielle spørsmål som vi tidligere har reist i forbindelse med høringer på Stortinget og i møter med departementene. Vi har sagt at vi ønsker å komme tilbake til dette når 22. juli-saken var over. Det skal vi begynne å jobbe med nå, sier Bjørn Østberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer