Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha debatt om rettspsykiatrien

Psykiater Bjørn Østberg forutsetter at det nå kommer en debatt om forholdet mellom rettspsykiatri, domstolene og advokatene.

KRITISK:Rettspsykiater Bjørn Østberg vil bruke dommen i en kommende debatt om rettspsykiatrien. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
KRITISK:Rettspsykiater Bjørn Østberg vil bruke dommen i en kommende debatt om rettspsykiatrien. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Østberg er leder av utvalg for rettspsykiatri i Norsk psykiatrisk forening. Han har fulgt domsavsigelsen i Breivik-saken i Oslo tingrett i dag, og sier at en så grundig og kritisk dom vil være viktig for rettspsykiatrien som fag.

- Veldig systematisk - Jeg oppfatter dette som en veldig systematisk og grundig gjennomgang når det gjelder spørsmål om beviskrav og hvordan tvil skal vurderes. Det retten sier i sine kommentarer om metodikk i forbindelse med de judisielle observasjonene er viktige og interessante. Det er noe vi vil studere nærmere.

- Stor betydning

- Jeg anser at dommen vil ha stor betydning i forhold til mange av de prinsippielle spørsmål som vi tidligere har reist i forbindelse med høringer på Stortinget og i møter med departementene. Vi har sagt at vi ønsker å komme tilbake til dette når 22. juli-saken var over. Det skal vi begynne å jobbe med nå, sier Bjørn Østberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media