Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha demo-forbud på plasser og i parker i Oslo

Demonstrasjoner foran Stortinget, valgkamp i hovedstadens parker og gudstjenester i friluft kan bli forbudt dersom Friluftsetaten får det som de vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Friluftsetatens forslag til nye retningslinjer innebærer at steder som Eidsvoll plass foran Stortinget, Rådhusplassen og Frognerparken heretter vil bli politikk- og religionsfrie soner.

- Parkene og friområdene er steder der folk kan søke rekreasjon og fred. Der skal man ikke utsettes for agitasjon og påvirkning. Dermed skal man være varsom med å tillate politiske og religiøse arrangementer, i tillegg til kommersiell virksomhet, sier presseansvarlig Anne Aakervik.

Byrådssekretær for samferdsel Tommy Skjervold (Frp) synes det er vanskelig å kommentere det nye forslaget fra Friluftsetaten siden det akkurat er blitt oversendt byrådsavdelingen. Han tror det fortsatt vil være lov å demonstrere foran Stortinget.

- Jeg tror det er veldig lite sannsynlig at det kommer en innstramming på dette punktet, sier Skjervold.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling