Vil ha demo-forbud på plasser og i parker i Oslo

Demonstrasjoner foran Stortinget, valgkamp i hovedstadens parker og gudstjenester i friluft kan bli forbudt dersom Friluftsetaten får det som de vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Friluftsetatens forslag til nye retningslinjer innebærer at steder som Eidsvoll plass foran Stortinget, Rådhusplassen og Frognerparken heretter vil bli politikk- og religionsfrie soner.

- Parkene og friområdene er steder der folk kan søke rekreasjon og fred. Der skal man ikke utsettes for agitasjon og påvirkning. Dermed skal man være varsom med å tillate politiske og religiøse arrangementer, i tillegg til kommersiell virksomhet, sier presseansvarlig Anne Aakervik.

Byrådssekretær for samferdsel Tommy Skjervold (Frp) synes det er vanskelig å kommentere det nye forslaget fra Friluftsetaten siden det akkurat er blitt oversendt byrådsavdelingen. Han tror det fortsatt vil være lov å demonstrere foran Stortinget.

- Jeg tror det er veldig lite sannsynlig at det kommer en innstramming på dette punktet, sier Skjervold.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer