FLYTTEPLANER: Akhtar Chaudhry vil flytte departementer fra Oslo sentrum til Groduddalen. Her sammen med Heikki Holmås og Kristin Halvorsen.  Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet
FLYTTEPLANER: Akhtar Chaudhry vil flytte departementer fra Oslo sentrum til Groduddalen. Her sammen med Heikki Holmås og Kristin Halvorsen. Foto: Lars Eivind Bones, DagbladetVis mer

Vil ha departementer i Groruddalen

SVs stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry vil at regjeringen flytter noen av departementene til Groruddalen hvis det blir aktuelt å rive regjeringskvartalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for forslaget er at fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) har sagt at det kan hende at noen departementer skal plasseres andre steder enn i dag hvis skadene på bygningene i regjeringskvartalet er så store at de må rives.

- Departementene vil kunne bli en tiltrengt motor som kan skyte fart i en utvikling vi trenger i Groruddalen. Hvis regjeringen flytter dit, sender det et signal om at Groruddalen er viktig, sier Chaudhry til Dagsavisen.

Han mener det kan føre til økt selvtillit hos folk som bor i dalen og gjøre det attraktivt for næringsvirksomhet å etablere seg i området.

Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn er forsiktig med å si hva hun mener om Chaudhrys forslag. Hun mener det er altfor tidlig å si noe om dette allerede nå.

Samfunnsdebattant og Oslo-patriot Erling Fossen er imidlertid svært lite entusiastisk til forslaget.

HARDT SKADD: Flere departementer i Oslo er hardt skadd av bomben fra 22.07 i år. Her er høyblokka i regjeringskvartalet. Foto: Johan Cristian Tandberg / Scanpix
HARDT SKADD: Flere departementer i Oslo er hardt skadd av bomben fra 22.07 i år. Her er høyblokka i regjeringskvartalet. Foto: Johan Cristian Tandberg / Scanpix Vis mer

- Det er helt meningsløst. Å flytte departementene fra sentrum til Groruddalen blir som å drive distriktspolitikk innad i Oslo, mener han.

Til det kontrer Chaudhry: - Hvis Hitra, Vadsø og Fitjar kan styres fra Oslo, så kan også landet styres fra Furuset.

(NTB)