Vil ha digert reisekutt

Teams er kommet for å bli i staten: Regjeringen vil nå spare til sammen 577 millioner kroner ved å kutte i reisepotten til offentlig ansatte.

VIL SPARE PENGER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil ha færre statlige jobbreiser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL SPARE PENGER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil ha færre statlige jobbreiser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi må hele tida se hvordan vi kan bruke fellesskapets penger best mulig, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til Dagbladet.

Regjeringen hans legger nå opp til å kutte reiseaktivitet i staten med 577 millioner kroner i 2022: 369 millioner ble kuttet i saldert budsjett, og ytterligere 208 millioner kuttes nå revidert nasjonalbudsjett.

- Dette er mer enn en dobling sammenliknet med det regjeringen til Erna Solberg la opp til, hevder Vedum.

Regjeringen og SV er nå i sluttfasen av forhandlinger om det reviderte budsjettet for 2022, som ventes å bli presentert første arbeidsdag over Pinsen.

Coronakutt

Vedum sier kuttet i jobbreiser kommer som en direkte konsekvens av coronapandemien. Regjeringen mener lockdown-perioden viste at statlige ansatte kan gjøre jobben minst like godt uten å reise så mye som før.

- Ny teknologi og erfaringer etter pandemien tilsier at vi i staten framover ikke trenger å måtte reise like mye. Da er det viktig at vi drar nytte av dette, og bruker muligheten til å omprioritere pengene til bedre formål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer