Vil ha DN-påstand død

Tidligere Kapital-journalist Tor Inge Vormedal (39) fastholder kravet om full oppreising fra Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag møtte han Dagens Næringsliv i namsretten. Der skal det tas stilling til påstanden om at Vormedal skal ha mottat Ruud & Rye-akskjer for å unnlate informasjon i en sak 39-åringen skrev om bedriften mens han jobbet i Kapital.

Vormedals advokat, Per Danielsen, mener at påstanden er en ren korrupsjonspåstand. Og at det vil hemme hans klient i hans framtidige yrkeskarriere.

- Uakseptabelt

Advokat Cato Schiøtz representerer Dagens Næringsliv i saken. Han mener å kunne dokumentere at Tor Inge Vormedal skal ha tjent 300.000 kroner på en gjenkjøpsavtale med Aker Brygge Invest (ABI). Han la fram dokumenter som viste at Vormedal fikk garantier fra ABI som skulle sikre ham mot å tape penger på aksjekjøpet.

- Dette er helt uakseptabelt. En slik avtale vil legge bindinger, sa DNs redaktør Amund R. Djuve.

- Jeg kjenner ikke til at denne type avtaler sirkulerer blant mine ansatte. Det er selvfølgelig avhengig av konteksten, men jeg liker dårlig det jeg leser nå, sa Vormedals tidligere redaktør, Trygve Hegnar, da han fikk se dokumentene i retten i dag.

Vormedal sjøl mener at slike gjenkjøpsavtaler er vanlig i gråmarkedet og ser ingen betenkeligheter med handelen.

- Avtalene fremstilles her som smøring. Det er her Dagens Næringsliv bommer fullstendig. Det finnes ikke eksempler på at det er gjort gjenytelser, framla Danielsen.

Uenige

Christer Tromsdal i Aker Brygge Invest stod på vitnelista i morgen. I dag meldte han imidlertid forfall på grunn av sykdom. Hans advokat, Birger Nilsen, satt i namsretten i dag, og ble brakt opp som vitne.

Tromsdal og Vormedal er uenige om hvordan gjenkjøpsavtalen kom i stand. Vormedal hevder at selskapet tilbød ham å kjøpe aksjer - med en gjenkjøpsavtale.

- Jeg ble tilbudt avtalen - uten noen krav fra min side, forklarte Vormedal.

- Til meg har Tromsdal sagt at det var Tor Inge Vormedal som tok kontakt med ham for å kjøpe aksjer i Ruud & Rye. ABI ønsket å selge på vanlig måte - uten gjenkjøpsavtale. Men Tor Inge Vormedal ville ha gjenkjøpsavtale, fortalte Nilsen.

Det er satt av to dager til behandling av saken.