Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha døgnåpne barnehager

Linda C. Hofstad i Høyre vil ha døgnåpne barnehager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nattbarnehage


Døgnåpnet

I lys av stadig synkende meningsmålinger, har Høyre-paret Linda C. Hofstad (28) og stortingsrepresentant Trond Helleland (45) det siste året gjort sitt for å gi Høyre flere velgere. For nøyaktig et år siden gikk kvinnepolitisk leder opp på talerstolen under landsmøtet og ga kjæresten følgende beskjed: «Trond, kanskje jeg er så heldig å bli gravid en gang», sa hun, for å illustrere hvor viktig valgfrihet er.

Krever kveldspass
Nå, ett år etter, har paret blitt foreldre til Bernhard, og Linda skal igjen på Høyres landsmøte argumentere for mer valgfrihet. Høyres kvinnepolitiske leder krever at de rødgrønne skaper døgnåpne barnehager.

-  For meg som er student, og som har en samboer som jobber om dagen og er mye på reiser og møter om kvelden, hadde barnehage på kveldstid vært et godt alternativ, sier Hofstad.

Tema i barnehagen
Derfor ønsker den unge mora at Høyre gjør hverdagen mer fleksibelt for småbarnsforeldre.

-  Foreldre bør kunne sette krav til kvalitet og velge mellom flere temabarnehager. Det kan være musikkbarnehager, friluftsbarnehager eller barnehager som har mer fokus på læring, sier Hofstad. I tillegg bør barnehagene tilpasse seg foreldre som jobber skift eller som er aleneforsørgere. Ikke mer borte Både Sverige og Finland har døgnåpne barnehager. Men da forslaget sist kom i Norge, ble det avfeid som for kontroversielt. Med full barnehagedekning i Norge, tror Hofstad kravet om fleksible barnehager vil komme.

-  Det er viktig å presisere at ungene i døgnåpne barnehager ikke skal være lenger i barnehagen, men til andre tider. Dette må foreldrene selv velge. Barnehagene kan ikke bare være tilpasset A4-familien, sier Hofstad. Hofstad har ikke hatt permisjon etter fødselen, men har studert ledelse på BI.

-  Bernhard var med da jeg tok eksamen. Nå er han med på landsmøte. Men om han vil bli Høyre-velger, må han få velge selv, sier Hofstad.

TILBAKE MED BARNEKRAV: Linda C. Hofstad og Trond Helleland ble foreldre til lille Bernhard i mars. Under et møte i Høyres kvinnenettverk i går, finpusset Hofstad og hennes partifeller kravet om døgnåpne barnehager.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling