Vil ha drapsmann vurdert på nytt

Riksadvokaten ber om ny vurdering av Audun Bølands drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten ber to nye sakkyndige vurdere den psykiske tilregneligheten for etioperen som knivstakk og drepte bussjåfør Audun Bøland for fire år siden.

Mannen ble funnet psykotisk og dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern etter drapet på Bøland og en asylsøker fra Kongo i 2003. Den gang var det rettpsykiaterne Berthold Grünfeld og Kjell Noreik som slo fast at gjerningsmannen var psykotisk da han begikk drapene.

Mannen ble overført til Sanderud sykehus i Hamar, men der vurderte den ansvarlige legen mannen som tilregnelig. Han fikk bevege seg fritt på treningssenter, svømmehall og kjøpesenter. Etter at Hamar Arbeiderblad avslørte at mannen kunne bevege seg fritt, ble han i all hast flyttet til en sikkerhetsanstalt i Trondheim.

Nå har Riksadvokaten sendt ny begjæring til retten om at to nye sakkyndige skal oppnevnes for å vurdere mannens tilregnelighet.

Dersom retten samtykker i Riksadvokatens ønske, og at de nye sakkyndige kommer fram til det samme som overlegen ved Sanderud, betyr det at det kan bli reist ny straffesak mot mannen, skriver Hamar Arbeiderblad.

(NTB)

DREPT: Audun Bøland reddet passasjerne i bussen, men ble selv drept av etioperen. Foto: Privat
DREPT: Audun Bøland reddet passasjerne i bussen, men ble selv drept av etioperen. Foto: Privat Vis mer