Vil ha drapssiktet 15-åring på ungdomsfengsel i Bergen

Sitter nå i kvinnefengsel.

FORSVARER:Cecilie Nakstad var i dag i Bergen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FORSVARER:Cecilie Nakstad var i dag i Bergen. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cecilie Nakstad, forsvareren til den 15 år gamle jenta som er siktet for å ha drept Anna Kristin Gillebo Backlund (30) på en barnevernsinstitusjon på Vollen i Asker, var i dag i Bergen for å se på ungdomsenheten i Bjørvin fengsel.

Hun tror og håper klienten, som nå sitter på Bredtveit kvinnefengsel, kan bli overført dit så fort som mulig.

- De er i ferd med å bygge et nytt lokale der, som vil passe bra for min klient, og som vil være det beste alternativet kriminalomsorgen kan gi, sier Nakstad.

- Ikke ideelt Nybygget er planlagt åpnet rundt 1. desember. Fram til det vil 15-åringen derfor trolig bli sittende på Bredveit, hvis det ikke dukker opp en løsning innen psykatrien.

- Det er ikke ideelt at hun må sitte i fengsel, og det beste ville vært et tilbud innen psykiatrien, men de sier at de ikke har noen muligheter, sier forsvareren.

Hun sier betjenter ved ungdomsenheten i Bergen kontaktet henne allerede før fengslingsmøtet i forrige uke, og de har løpende kontakt med Bredtveit.

Bare et avhør Politiinspektør i Asker og Bærum Kjersti Lauvsnes bekrefter at det fortsatt ikke har lyktes å få 15-åringen ut fra voksensoning.

- Årsaken er det åpenbare: Det er ikke ofte en har en så ung person som er siktet for så alvorlig kriminalitet. Vi må søke å finne en løsning på det, men det gjør det spesielt og vanskelig, sier Lauvsnes til Dagbladet.

Hun sier videre at de fortsatt er tidlig i etterforskningen av saken. Den siktede 15-åringen har foreløpig bare forklart seg for politiet én gang.

- Det har bare gått en uke så vi er fortsatt tidlig i etterforskningen. Det er mye både taktisk og teknisk etterforskning som gjenstår. En del av etterforskningen er å ettergå forklaringen og se om den stemmer med bevisene i saken, sier Lauvsnes.

DRAP: 15-åringen bodde på denne institusjonen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DRAP: 15-åringen bodde på denne institusjonen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer