Berlin

Vil ha «drive-in»-båser for prostituerte

Skal bedre sikkerheten til byens prostituerte, ifølge bydelsordfører.

FLYPLASS: Borgermester i bydelen Mitte i Berlin vil sette opp «drive-in»-båser for sexsalg på den nedlagte flyplassen Tempelhof. Foto: Pawel Kopczynski / Reuters / NTB Scanpix
FLYPLASS: Borgermester i bydelen Mitte i Berlin vil sette opp «drive-in»-båser for sexsalg på den nedlagte flyplassen Tempelhof. Foto: Pawel Kopczynski / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Noen år etter at den historiske flyplassen Tempelhof i Berlin stengte i 2008, ble den omgjort til en gigantisk park for byens innbyggere.

Siden 2016 har den også fungert som Tysklands største flyktningmottak. Nå ønsker ordfører i bydelen Mitte, Stephan von Dassel, å åpne deler av det store området for andre bruksområder.

Han vil nemlig at det skal settes opp såkalte «Verrichtungsboxen» - båser der prostituerte kan møte kunder - på flyplassområdet. Tiltaket skal ifølge Dassel bedre sikkerheten for byens sexarbeidere.

- Blir utnyttet for småpenger

- Innbyggere og næringsliv har bedt om et forbud mot gateprostitusjon i årevis, skriver bydelsordføreren i en uttalelse, der han også påpeker at delstatsregjeringen i Berlin nekter å innføre restriksjoner, av frykt for at det skal føre til en forverring av dagens situasjon.

Det er spesielt området rundt Kurfürstenstraße som har opprørt Dassel, etter å ha involvert seg i problematikken de siste to åra.

Han mener å ha observert at uregulert gateprostitusjon får menn til å oppsøke seksuelle tjenester til så lave priser at prostituerte må betjene uholdbart mange kunder for å sikre seg en minimumsinntekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer