Vil ha dyrepoliti over hele landet

Venstre går inn for å styrke dyrepolitiordningen.

EGET POLITI FOR DYR:   Venstre har vedtatt å gå inn for å opprette egne dyrepolitienheter over hele landet.
EGET POLITI FOR DYR: Venstre har vedtatt å gå inn for å opprette egne dyrepolitienheter over hele landet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Dagbladet): Landsmøtet i Venstre går inn for å opprette enheter med dyrepoliti i alle politidistrikt.

Forslaget ble fremmet av Unge Venstre, og vedtatt med 102 mot 96 stemmer til spontan applaus i landsmøte salen i Tønsberg.

- Vi mener at dyr har en egenverdi. Når det foregår overgrep og mishandling av dyr, er det viktig at det etterforskes. Vi ser at det ofte nedprioriteres av politiet. Derfor mener vi at vi skal ha et eget dyrepoliti som spesialiserer seg på det, sier leder i Unge Venstre Tord Hustveit (24).

- Rammer også mennesker Ifølge Unge Venstre-lederen handler dette også om mennesker.

- Veldig mange som begår grusomme handlinger mot dyr går ofte videre til å begå voldelige handlinger mot mennesker senere. Veldig mange har psykiske problemer så det er viktig at det fanges opp tidlig, sier han.

Det foregår allerede prøveordninger med dyrepoliti i Sør-Trøndelag og Rogaland.

- Dette er en tydelig marsjordre fra landsmøtet om at nå må Venstre jobbe for å få det på plass i de resterende politidistriktene.

Lettere å eie slanger
Landsmøtet i Venstre gikk også inn for å gjøre det lettere å eie slanger, øgler, frosker og skilpadder.

I en politisk uttalelse om dyrevelferd tar partiet også til orde for å revurdere forbudet fra 1977 mot å innføre, holde og omsette herptiler i Norge, skriver NTB.

- Regelverket er utdatert og bidrar til at et stort an tall dyr i ulovlig eie ikke får forsvarlig helsetilsyn, mener Venstre, som ber om at listen over tillate dyrearter oppdateres.

Samtidig vil partiet forby gåselever og eksotiske dyr i sirkus samt vurdere et forbud mot import av pelsprodukter. I tillegg ønsker Venstre å fase ut dagens kylling- og kalkunraser og erstatte dem med sunnere og mer saktevoksende raser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer