Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB Scanpix
Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer

Vil ha dyrere brus i Norge

Det mener samarbeidspartiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen bør vurdere en egen avgift på sukkerholdig brus, mener de fire samarbeidspartiene Høyre, Frp, KrF og Venstre.

I forbindelse med forliket om revidert, ber de fire partiene om at regjeringen må vurdere hvordan en særlig avgift på sukker i brus vil virke inn i folkehelseperspektiv.

Temaet ble nylig aktuelt da Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet gikk sammen om et forslag om å øke sukkeravgift for å få bukt med problemene med fedme. Forslaget ble vedtatt av det såkalte Prioriteringsrådet.

Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson Kari Kjønaas Kjos tok da raskt avstand fra forslaget og mente avgift ikke var veien å gå. Men partikollega Gjermund Hagesæter sier til NTB at det kan være verdt å vurdere det.

- Jeg synes regjeringen kan utrede det og legge det fram for Stortinget. Det er ikke dermed sagt at vi skal ha en slik sukkeravgift, men jeg synes det er greit å vurdere, sier Hagesæter.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer