Vil ha egen rusminister

Frelsesarmeen mener politikerne forsømmer rusfeltet.

ENIGE: Om å gjøre noe. Problemet på Frelsesarmeens rus- og fattigdomsdebatt er bare at politikerne ikke er helt enige om hva de skal gjøre. Fra venstre: Hans Olav Syversen (Krf), Bård Vegar Solhjell (Sv), Sylvi Listhaug (Frp), Dagfinn Sundsbø (Sp), Erling Lae (H), Marit Nybakk (Ap) og Ola Elvestuen (V). Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
ENIGE: Om å gjøre noe. Problemet på Frelsesarmeens rus- og fattigdomsdebatt er bare at politikerne ikke er helt enige om hva de skal gjøre. Fra venstre: Hans Olav Syversen (Krf), Bård Vegar Solhjell (Sv), Sylvi Listhaug (Frp), Dagfinn Sundsbø (Sp), Erling Lae (H), Marit Nybakk (Ap) og Ola Elvestuen (V). Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I formiddag inviterte Frelsesarmeen i Oslo fremtredende politikere fra alle partiene på Stortinget til å diskutere fattigdom og rusomsorg, og for en gangs skyld manet politikerne til enighet:

- Jeg skulle ønske vi kunne bli enige om at rusfeltet har vært neglisjert i to tiår, under alle regjeringer. Vi må få en opptrapping på dette feltet, og jeg tror vi trenger en tiårig opptrappingsplan på samme måte som med psykiatrien, sa nestleder i Sv, Bård Vegard Solhjell.

Skjønt enigeOg dermed nikket de alle samen: Arbeiderpartiets Marit Nybakk, Frps Sylvi Listhaug, Høyres Erling Lae, Senterpartiets Dagfinn Sundsbø, Venstres Ola Elvestuen og Hans Olav Syversen i Krf. Og Frelsesarmeen, som nok tilbringer mer tid sammen med både fattige og rusavhengige enn en gjennomsnittlig stortingspolitiker.

- Vi har flere store problemer i rusfeltet i dag. Vi har altfor liten kapasitet og altfor mye venting, og for liten vilje til å gjøre noe. Vi skulle hatt en egen minister for rusfeltet, da ville det kanskje skje noe, sa Marit Myklebust, daglig leder for Gatehospitalet i Oslo og tidligere Ap-ordfører i Egersund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer