VIL STYRE TRAFIKKEN: - Det vil styre bilparken i riktig retning, men det vil også styre folk i retning av mer kollektivtransport og mere sambruk, sier  sier leder Marius Holm i Zero til NRK. Foto: DAGBLADET
VIL STYRE TRAFIKKEN: - Det vil styre bilparken i riktig retning, men det vil også styre folk i retning av mer kollektivtransport og mere sambruk, sier sier leder Marius Holm i Zero til NRK. Foto: DAGBLADETVis mer

Vil ha egen vei for biler med minst to personer i Oslo

Miljøorganisasjonen Zero vil innføre et eget miljøfelt på der bare elbiler, tungtransport og biler med minst to personer har lov til kjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB): Slik vil organisasjonen åpne opp kollektivfeltet så det blir bedre plass til busser og drosjer der, melder NRK.

- Det vil styre bilparken i riktig retning, men det vil også styre folk i retning av mer kollektivtransport og mere sambruk. Så her oppnår vi alle de tingene vi egentlig ønsker i transportpolitikken: færre biler, men også renere biler, sier leder Marius Holm i Zero til kanalen.

- Jeg tror ikke dette er veien å gå. Vi har rett og slett ikke nok veikapasitet til å reservere flere felt inn mot Oslo enn det vi må reservere for bussene, sier forsker Njål Nore ved Transportøkonomisk institutt.

(NTB)