Tannlege

Vil ha egenandelstak for tannlege på 2500 kroner: - Stort hull i velferdsstaten

SV mener både den sittende regjeringen og regjeringen de selv var en del av nedprioriterte tannhelse for voksne. Nå vil de ha Stortinget med på et tannhelseforlik. 

 
FIKSET TENNENE I UNGARN:  Robert Overen dro til Ungarn for å fikse sitt tannhelseproblem, til halv prisen. Han synes det hadde vært fint med et egenandelstak.
 Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
 
FIKSET TENNENE I UNGARN: Robert Overen dro til Ungarn for å fikse sitt tannhelseproblem, til halv prisen. Han synes det hadde vært fint med et egenandelstak.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SV mener voksnes tannhelse er et stort hull i velferdsstaten.

Nå tar de til orde for å legge partiprestige til side og lage et tannhelseforlik.

- Tannhelse er et stort hull i vår velferdsstat, og i en tid med økende forskjeller er det viktig å fylle det. Alle i Norge skal ha samme rett til god helse, og det gjelder også tennene, sier partileder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Han tror mange er fortvilet over de store utgiftene tannproblemer kan utløse og kvier seg til å gå til tannlegen.

- Sånn skal det ikke være i Norge, lommeboken din skal ikke avgjøre hvor god helse du har, mener han.

Dyrt

I dag er det bare barn som har gratis tannlege. Alle voksne må betale selv, om de ikke har en av 15 tilstander som gir unntak fra regelen.

Mange gjør som Robert Overen. Han dro til Ungarn for å fikse sitt tannhelseproblem. At dette er et hull i velferdsstaten, er noe han er helt enig i.

- Jeg synes det er enkelt beskrevet med hvor mye en tjener på å dra til Budapest. Det koster bare halvparten, og da er reise og opphold inkluder. Å få et egenandelstak på dette, hadde vært helt supert, sier Overen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer