Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha eget «gjeng­politi» i Oslo

Jan Bøhler frykter hevnspiraler.

FEIL: Stortingsrepresentant Jan Bøhler i Arbeiderpartiet mener det var en feil å legge ned seksjonen mot organisert kriminalitet og etterlyser nå en eget «gjengpoliti» i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FEIL: Stortingsrepresentant Jan Bøhler i Arbeiderpartiet mener det var en feil å legge ned seksjonen mot organisert kriminalitet og etterlyser nå en eget «gjengpoliti» i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-politiker Jan Bøhler advarer mot hevntokter etter gjengvold i Oslo og vil ha en politienhet som utelukkende jobber med gjengkriminalitet.

Onsdag denne uka ble en mann i slutten av 20-årene truffet av flere skudd på Holmlia i Oslo, men er ikke livstruende skadd. Ingen er pågrepet i saken.

Dette er bare én av flere alvorlige hendelser på Holmlia den siste tiden.

- Risikerer hevnspiraler

Stortingsrepresentant Jan Bøhler har i årevis fulgt utviklingen i Oslo-politiets arbeid mot gjenger, og etterlyser nå et eget «gjengpoliti».

- Så lenge politiet ikke klarer å jobbe tett på for å avdekke selve gjengstrukturen, ta bakmenn og avverge hendelser, risikerer vi hevnspiraler.

- For gjengene handler det om å gjenopprette ære og status, samt kontroll over områder, narkotikaomsetning, sier Bøhler til Klassekampen.

Ønsker seg mer

Regjeringen har bevilget politiet i Oslo 30 millioner til forebygging i 2018, men til tross for at pengene ennå ikke er på plass, setter politiet inn ekstra ressurser på Holmlia.

- Nå later vi som om pengene har kommet og iverksetter en styrking av det forebyggende arbeidet, sa John Roger Lund, leder for enhet øst i oslopolitiet til NRK fredag.

Bøhler er glad for det, men mener det ikke er nok.

1. mai i fjor ble Oslo politidistrikts seksjon for organisert kriminalitet nedlagt som en del av politireformen.

- Sakene preges gjerne av at verken gjerningsmann, offer eller vitner ønsker å snakke med politiet. Så jeg mener sterkt at det var et feilgrep å legge ned seksjonen mot organisert kriminalitet, sier Bøhler til avisa.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!