Vil ha egne felt-imamer i Forsvaret

Feltprestkorpset skal skilles fra Den norske kirke.

FELTPREST: Her hører sjefen for den norske stabiliseringsstyrken i Afghanistan, oberstløytnant Espen Arntzen på feltprest og major Frode Lagset. Foto: Forsvaret / PRT Meymaneh / SCANPIX
FELTPREST: Her hører sjefen for den norske stabiliseringsstyrken i Afghanistan, oberstløytnant Espen Arntzen på feltprest og major Frode Lagset. Foto: Forsvaret / PRT Meymaneh / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forsvaret vil ha egne muslimske felt-imamer som jobber sammen med de kristne feltprestene. Det blir foreslått i en intern utredning.

I utredningen blir det også foreslått å endre prestetjenesten i militærleirene radikalt. I dag er feltprestene i Forsvaret underlagt Den norske kirke. Det kan det bli slutt på.

Feltprest Nils Terje Lunde, som har ledet arbeidet med utredningen, mener Forsvaret ikke lenger kan ha et system der 60 feltprester er underlagt Den norske kirke.

- Vi går inn for at feltprestkorpset skilles fra Den norske kirke og blir utvidet til å omfatte geistlige fra alle tros- og livssynssamfunn, sier Lunde til NRK.

- En stadig større del av befolkningen tilhører andre tros- og livssynssamfunn, dette må gjenspeiles i Forsvaret, sier han.

Derfor foreslås det å opprette en egen religionsnøytral avdeling, der både der både kristne prester og muslimske imamer skal gjøre tjeneste.

- Det vil omfatte personell fra alle registrerte trossamfunn - også felthumanister, sier Lunde.

Men det blir vanskelig å gi et permanent tilbud til alle trosretninger i hver eneste leir:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer