Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha elektroniske fotlenker på voldsmenn

Offeret blir advart når gjerningsmannen er i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge Aftenposten har regjeringen satt av penger i statsbudsjettet til å utrede bruken av elektroniske fotlenker for domfelte voldsmenn.

Tanken er at det er gjerningsmannen som skal bære byrden, og dermed får offeret beskjed når han er i nærheten, skriver avisa.

- Vi håper å få realisert dette så raskt som mulig, sier justisminister Knut Storbergets politiske rådgiver, Astri Aas-Hansen.

Alle de tre regjeringspartiene er positive til bruk av fotlenker, og utredingen settes i gang med en gang. Også Fremskrittsspartiet er positive, selv om første nestleder i justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen, ser både plusser og minuser.

- Man kan se for seg at vedkommende som har fotlenken bruker den for å utøve psykisk vold ved å nærme seg offeret for å skremme, sier Ellingsen til avisa.

Det er foreløpig ikke fastsatt når de elektroniske fotlenkene eventuelt skal tas i bruk.

UTREDER: Om Justisminister Knut Storberget får det som han vil, blir voldsmenn utstyrt med elektroniske fotlenker som advarer offeret om han nærmer seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling