Vil ha erstatning for ødelagt liv

Fetteren til Birgitte Tengs krever tre millioner kroner i erstatning. Familien hans krever ytterligere én million kroner for de enorme lidelsene de er blitt påført etter at sønnen ble siktet for drapet på søskenbarnet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Sigurd Klomsæt og advokat Erik Nadheim sendte et rekordstort erstatningskrav til retten i går. Totalt krever de om lag fire millioner kroner i erstatning.

Verken Klomsæt eller Nadheim ønsket i går å kommentere erstatningssøksmålet.

Men etter det Dagbladet erfarer er en av årsakene til det høye kravet lagmann Steinar Trovågs oppførsel under rettssaken i Gulating lagmannsrett i våres.

Livet ødelagt

Advokatene mener lagmannen gjennom sin spørsmålsstilling og avbrytelser underveis i saken viste at han var forutinntatt.

Men hovedårsaken til det store kravet er det faktum at fetteren har fått sitt liv ødelagt etter arrestasjonen i februar 1997.

Han satt lang tid i varetekt siktet for et drap lagmannsretten seinere frifant ham for.
De svært spesielle familieforholdene mellom fetteren, hans familie og Birgitte Teng's foreldre har gjort at advokatene har krevd millionbeløp i erstatning på vegne av familien.

Etter det Dagbladet får opplyst underbygger Klomsæt erstatningskravet med en rekke detaljer fra etterforskningsarbeidet, politiavhørene, tilståelsen og rettssakene.

Ingen bevis

Han mener at fetteren aldri burde ha vært pågrepet og siktet, at både fetteren selv, hans forsvarer og forhørsretten i sin tid ble ført bak lyset, og at dette seinere fikk ham til å avgi en falsk tilståelse.
Politiet uttalte til pressen etter pågripelsen at de hadde vurdert indisiene mot fetteren strengere enn de gjorde i andre saker.

I ettertid viste det seg at det ikke fantes noen beviser mot fetteren. De bevisene som politiet ifølge forsvarerne trakk fram, har i ettertid vist seg å være uriktige.