Vil ha erstatning

Lastebilsjåføren som kjørte over den 13 år gamle gutten ønsker erstatning for skadene han fikk på bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Emil Agerteg (13) skulle møte moren sin i Svenljunga sentrum for å kjøpe film, men han dukket aldri opp. På vei til byen ble Emil kjørt over av en lastebil, og nå ønsker sjåføren erstatning for skadene bilen ble påført.

Ulykken skjedde da Emil skulle krysse veien. Han verken så eller hørte lastebilen, og husker ingenting av ulykken. Da broren til Emil kom styrtende til etter å ha hørt smellet lå Emil med halve kroppen under lastebilen og så ikke ut til å puste.

Sjåføren kunne fortelle at han traff Emil klokkerent med fronten av lastebilen, og at Emil bare forsvant under bilen. Der ble han hengende fast og trukket med lastebilen til sjåføren fikk stoppet.

Det som kunne ha blitt et tragisk dødsfall endte utrolig nok bare med en kraftig hjernerystelse, brist i bekkenet, og punktert lunge.

- Vi er så glade for at han klarte seg så bra, sier moren, Erika Svensson til Aftonbladet.

Men gleden varte bare til fredag. Da ringte eieren av firmaet lastebilen tilhørte. Ikke for å høre hvordan det gikk med Emil, men for å si fra om at han kom til å søke erstatning for skadene Emil påførte lastebilen.

Politiet har allerede konkludert med at ingen er å laste for ulykken, men det er tydeligvis ikke nok.

- Gutten kom løpende ut i veien og vi fikk store kostnader. Hvis ikke han er ansvarlig for skadene er man jo rettsløs, sier eieren av transportfirmaet. Han vil blant annet ha dekket kostnadene for en knust frontlykt og frontgrill.

Emils mor kjenner seg helt maktesløs overfor kravet:

- Jeg fatter ikke hvordan han kan stille et sånt krav og samtidig ikke engang spørre om hvordan Emil har det.

Erstatning: Eieren av den svenske lastebilen som kjørte over den 13 år gamle gutten ønsker ikke å betale for skadene bilen ble påført.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer