Vil ha ett års utdanning for politi

Justiskomiteens leder, Per Sandberg, mener det er mer enn nok til å etterforske eller knipe fartssyndere.

VIL HURTIGUTDANNE POLITI:  Per Sandberg mener det holder med ett års utdanning for å knipe fartssyndere. Foto: Håkon Eikesdal
VIL HURTIGUTDANNE POLITI: Per Sandberg mener det holder med ett års utdanning for å knipe fartssyndere. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiets frittalende nestleder har vært langt mindre i fokus de siste månedene enn han pleier. Her forklarer han hvorfor:

- Da jeg fikk ansvaret for justiskomiteen i høst, følte jeg behov for å lese meg opp. Det har jeg brukt mye tid på etter valget. Nå har jeg fått kompetansen og ser manglene klart og tydelig.

Sandberg understreker at det gjøres mye godt politiarbeid, men at ressursene brukes feil.

- Selv om Nord-Trøndelag har landets dårligste oppklaringstall, vil politimesteren likevel prioritere trafikkontroll. Sånt bygger ikke tillit. Skal vi få tilbake respekten for politiet, må de ta flere utenlandske forbrytere, oppklare flere lovbrudd og sørge for å få flere kriminelle dømt.

Per Sandberg er uenig i hvordan politiet utdannes i Norge.

- Ett år er nok - Vi trenger flere politifolk raskt. Politihøgskolens treårige opplæring trengs til mange oppgaver, men ikke alle. La meg ta noen eksempler: Flere års studier er unødvendig for å ta fingeravtrykk, for å etterforske og for å knipe råkjørere. Ett år holder i massevis. Du trenger ikke politihøyskolen for å patruljere i gatene. Vi må etablere en modulbasert hurtigutdanning, mener Sandberg. Politiutdanninga er i dag treårig og gir en bachelor-grad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer