Vil ha færre departementer

Erna lover sterkere politisk styring.

STERKERE STYRING: Erna Solberg vil ha færre departementer og sterkere politisk styring av departementene. Her sitter Høyre-lederen sammen med nestleder Jan Tore Sanner på Høyres landsmøte. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STERKERE STYRING: Erna Solberg vil ha færre departementer og sterkere politisk styring av departementene. Her sitter Høyre-lederen sammen med nestleder Jan Tore Sanner på Høyres landsmøte. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I siste nummer av tidsskriftet Stat & Styring varsler Høyre-leder Erna Solberg at hun vil ha færre departementer dersom hun får regjeringsmakt. På spørsmål om hvordan hun ville hatt organisasjonskartet over sentralforvaltningen, sier Solberg:

Oppsplittet - Jeg ville hatt færre departementer, og kanskje færre statsråder, men flere statsråder i ett departement. I Norge har vi en tendens til å splitte opp offentlig sektor i mange enheter. Vi må ha bedre koordineringssystemer, sier Solberg.

Hun understreker at hun ikke tenker mye på organisasjon.

- Jeg bruker tiden min til å tenke på hvordan jeg skal gjennomføre politikk, sier Høyre-lederen.

Hun mener den politiske viljen til å gjennomføre politikken er avgjørende, ikke organisasjonsformen og systemene. Hun sier hun er lite opptatt av omorganisering og boksflytting.

- Omorganisering hjelper lite - Øvelser som omorganisering har jeg sett mye av i min politiske karriere. Det hjelper ikke, hvis ikke ledelsesansvaret er tydelig. Det er resultatene som betyr noe. Målstyring er et flott verktøy, men hvis du ikke har resultatfokus samtidig, så gir det ingen resultater, sier Solberg. Hun vil ha en sterkere politisk ledelse av departementene. Det betyr, ifølge Solberg, ikke flere politisk ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer