Vil ha FBI inn i Kristin-drapet

Pappa Roar Juel Johannessen vil ha amerikanske DNA-eksperter inn i etterforskningen av drapet på datteren Kristin (12).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/LARVIK (Dagbladet): Han vil at alle håranalyser skal overleveres FBI, det føderale politiet i USA, som har tilgang til verdens fremste DNA-ekspertise. I dag får Statsadvokatene i Vestfold og Telemark en skriftlig, formell henvendelse fra Roar Juel Johannessen der han ber om å få utlevert alt materiale omkring DNA-analysene i saken.

- Jeg slår meg ikke til ro før alt er gjort for å komme til bunns i drapet på datteren vår, koste hva det koste vil. FBI rår over de beste eksperter og bør få gjennomgå alt materiale, sier Juel Johannessen til Dagbladet.

Trakk saken

Den 12 år gamle jenta ble kvalt og drept på vei for å bade i august 1999 i bygda Mørk ved Larvik. To personer har vært arrestert i saken. Først ble en 54-åring siktet, men løslatt etter flere måneder. Deretter ble Henning Hotvedt (26) pågrepet og også dømt til tolv års fengsel i herredsretten i Larvik for drapet.

Ankesaken skulle begynt førstkommende mandag i lagmannsretten, men før jul trakk påtalemyndigheten saken mot ham. Årsaken var at nye DNA-analyser ikke kunne knytte ham til drapet.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om at han frifinnes, og det vil nå automatisk skje i Agder lagmannsrett. Dermed er drapet på Kristin uoppklart.

Hårfunnet på den avdøde jenta har vært analysert i Norge, Østerrike og sist i Tyskland. Konklusjonen er at håret stammer fra en kvinne. Fra hvem er uvisst.

- Jeg ber om å få utlevert all dokumentasjon om hårfunnet. Hensikten er å få FBIs hjelp til å analysere alt. Om nødvendig vil jeg bringe saken inn for domstolene for å få medhold, sier Roar Juel Johannessen.

Ny Birgitte-sak?

Statsadvokat Petter Sødal avventer begjæringen fra pappaen til Kristin. Sødal sier at drapssaken er uoppklart.

- Vi vil ha et møte med politiet om kort tid. Det kan bli vanskelig å komme videre i saken hvis det ikke dukker opp nye opplysninger, sier Sødal til Dagbladet. Familien til Kristin vil ha drapet oppklart koste hva det koste vil.

- Jeg sa til Kripos for et par år siden: Lov meg at vi ikke får en ny Birgitte Tengs-sak. Nå kan det se ut som at det er blitt tilfelle, sier Johannessen. Ny gjennomgang av DNA-analyser og taktisk etterforskning fra politiet er håpet han klamrer seg til.

KJEMPER: Roar Juel Johannessen vil ha utlevert alt materialet om hårfunnet i drapssaken mot datteren Kristin. Han ønsker at ekspertene til FBI, det føderale politiet i USA, skal se på dokumentene.
DREPT: Kristin Juel Johannessen (12).