BAK SPJELDET? Silvio Berlusconi, Italias tidligere statsminister, før ha fem års fengsel for bare ett av forholdene han er tiltalt for, mener påtalemakta i Milano. REUTERS/Philippe Laurenson.
BAK SPJELDET? Silvio Berlusconi, Italias tidligere statsminister, før ha fem års fengsel for bare ett av forholdene han er tiltalt for, mener påtalemakta i Milano. REUTERS/Philippe Laurenson.Vis mer

Vil ha fem år for Berlusconi

Påtalemakta i Milano vil ha fem års fengsel for Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktoratet mener at Berlusconi (75), som er mistenkt for en lang rekke lovbrudd, bestakk den britiske advokaten David Mills med 600 000 dollar for å lyve om sine forretningsinteresser.

Politikk og immunitet
- Det er klart, ut over rimelig tvil, at anklagede er skyldig, sier anklager Fabio De Pasquale, ifølge BBC.

Men Berlusconi, som mange mener brukte politikken for å skaffe seg immunitet for sine mange engasjementer i lovens gråsone, vil neppe havne bak spjeldet, selv om han blir kjent skyldig. Saken er fra 1997, og kan bli frafalt seinere i år, selv om Berlusconi dømmes, skriver BBC.

Sex og svindel
Den tidligere statsministeren, som ble tvunget til å gå av på grunn av Italias kredittkrise i fjor høst, er også tiltalt for skatteunndragelser og for å ha kjøpt sex med en mindreårig prostituert. Det var denne jenta Berlusconi, som statsminister, fikk satt fri etter at hun var arrestert av politiet, fordi Berlusconi hevdet at den arabiske jenta var barnebarnet til Egypts tidligere president Hosni Mubarak, og at arrestasjonen ville skape diplomatisk bråk.

En fjerde sak starter 15. mars der Berlusconi er tiltalt for å ha avslørt konfidensiell informasjon om en bankskandale fra 2005.

Men det er kun påstenden om bestikkelse til David Mills som aktoratet i Milano kvalifiserer til fem års fengsel. Det var i desember i fjor Mills sa han var «veldig skamfull» for å ha tatt imot de 600 000 dollarene for å lyve.