- Vil ha fengselsstraff for TV-kjendis

Statsadvokat Lars Frønsdal har lagt ned påstand om seks måneders ubetinget fengsel for en kjent skuespiller og TV-kjendis i 40-årene. Mannen er i Oslo byrett tiltalt for sexovergrep mot tre småbarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg må TV-kjendisen betale til sammen 30000 kroner i oppreisning til to av ofrene, en gutt en ei jente, etter det Dagbladet får opplyst fra informert hold.

Skuespilleren nekter straffskyld. Saken har gått for lukkede dører, etter begjæring fra bistandsadvokatene og tiltaltes forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff.
Etter det Dagbladet erfarer, har forsvareren også krevd at domspremissene forblir hemmelige, og at bare domsslutningen gjøres kjent for offentligheten. Dette i utgangspunktet av hensyn til klienten.

Det var for to år siden at TV-kjendisen ble arrestert, og siktet for sexovergrep mot to jenter. Et år seinere kom et nytt forhold til etter et dommeravhør. Det gjaldt overgrep mot skuespillerens egen sønn.

Det alvorligste tiltalepunktet gjelder utuktig omgang mot ei sju år gammel jente. De påståtte overgrepene mot ytterligere ei jente og tiltaltes sønn, gjelder utuktig handling under særdeles skjerpende omstendigheter. Dom faller mandag.