Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha flere innvandreregnskap

Flyktningeregnskapet i Frp-kommunen Os viste et overskudd på 2,3 millioner kroner i løpet av fem år. Stortingsrepresentant Vidar Kleppe tviler på at resultatene er representative for hele landet, og ser gjerne at flere kommuner gjennomfører slike regnskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå kjenner ikke jeg metodene i denne undersøkelsen. Men jo eldre flyktningene blir, og jo mer de koster ... vi må jo se dette over tid, er hans umiddelbare reaksjon overfor Dagbladet.no.

- Staten gir jo bare tilskudd de første årene, så et slikt regnskap vil jo avhenge av hvor flink kommunen er til å få flyktninger i arbeid. Nettopp derfor mener vi at kommunene skal selv få bestemme hvor mange flyktninger de vil ta i mot. Det er viktig at de ikke biter over for mye på en gang.

Bør flere kommuner gjennomføre slike regnskap?

- Ja, absolutt. Dette er jo ikke for å stigmatisere flyktningene, men for å gi politikerne oversikt over hva det koster. Det er nok forskjellig rundt om i kommunene.

Burde ikke da kommuner som vurderer å åpne nye områder for boligbygging, gjennomføre et regnskap for hva det vil koste å ta i mot nye innflyttere?

- Nei, de er jo allerede norske statsborgere, så det blir noe annerledes. Det får bli opp til det lokale sjølstyret, sier han. Og legger til:

- Det gjennomføres jo evalueringer av kostnadene til både syke og uføretrygdede. Vi kan ikke la én heldig gruppe slippe unna slike vurderinger.