Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha flere krigsforbrytere for norsk rett

Justisminister Knut Storberget (Ap) oppretter åtte nye stillinger ved Kripos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget (Ap) oppretter åtte nye stillinger ved Kripos for å etterforske krigsforbrytelser.

Storberget vil at flere krigsforbrytere skal bli tatt og stilles for retten i Norge, melder NRK.

I dag jobber åtte personer med å etterforske krigsforbrytelser. Mellom 60 og 70 saker ligger i bunken deres hos Kripos. Kripos-sjef Odd Olsen Ingerø sier etterforskningen ofte er vanskelig.

- Forbrytelsene ligger ofte mange år tilbake i tid. Stedet der forbrytelsen skjedde, kan være utslettet, og det er vanskelig å skaffe dokumentasjon på hva som virkelig har skjedd, sier han.

Han er glad etterforskningskapasiteten når blir doblet.

(NTB)

OPPRETTER NYE STILLINGER: Justisminister Knut Storberget vil at flere krigsforbrytere skal bli tatt og stilles for retten i Norge, og oppretter åtte nye stillinger ved Kripos for å etterforske slike saker. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
OPPRETTER NYE STILLINGER: Justisminister Knut Storberget vil at flere krigsforbrytere skal bli tatt og stilles for retten i Norge, og oppretter åtte nye stillinger ved Kripos for å etterforske slike saker. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media