Lønnsfesten i Oslo-skolen

Vil ha flere på millionlønn: - Helt utrolig

Etter flere uker med kritikk for direktørenes lønnsfest svarer Utdanningsetaten. Nå vil de ansette flere direktører. - Helt utrolig, sier Venstre. - Ikke på tale, sier Rødt.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utdanningsetaten i Oslo har vært gjenstand for enorm kritikk etter at Dagbladet avslørte lønnsfesten til direktørene i etaten tidligere i høst.

Det vakte også oppsikt da Dagbladet fortalte at etatens ferske direktør, Marte Gerhardsen, økte antall direktører tross løfter om det motsatte.

Til tross for krass kritikk i bystyret, og refs fra skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV), kan Dagbladet nå fortelle at Utdanningsetaten på ny vil ansette flere direktører.

30 direktører

Dagbladet er kjent med at etaten skal erstatte dagens HR-direktør.

I tillegg er det nå lyst ut to nye direktørstillinger: avdelingsdirektør for administrative tjenester og avdelingsdirektør for samarbeid og tjenesteutvikling.

Når stillingene er besatt vil antallet direktører i etaten være 30. Da Marte Gerhardsen tiltrådte lovet hun i et intervju med VG at den øverste ledelsen i etaten skulle være på seks personer.

Nyheten om de nye direktøransettelsene vekker umiddelbart reaksjoner fra det politiske miljøet i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer