Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha flere psykisk syke i jobb

Ny nasjonal strategiplan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen lanserer en ny nasjonal strategiplan for å få flere psykisk syke ut i arbeid.

- Mange med psykiske lidelser ønsker å være i arbeid, men opplever likevel vanskeligheter med å komme inn i arbeidslivet. Vi lanserer derfor en strategi som skal åpne arbeidslivet, slik at flere kommer i arbeid, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en felles uttalelse.

Målet med strategien er å hindre utstøting fra arbeidslivet og lette inkludering i arbeidslivet for mennesker med psykiske lidelser og problemer.

- Vi vet at deltakelse i arbeidslivet bidrar til mestring og selvtillit, sikrer inntekt og reduserer fattigdom. Det har betydning for den enkeltes identitet og stilling i samfunnet, sier Brustad og Hanssen.

(NTB)

Illustrasjonsfoto: SCANPIX
Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling