Vil ha flere svar fra Erna

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité stiller flere nye spørsmål til statsministeren om Sandberg-saken. I tillegg blir det en ny, lukket høring om terrorsikring.

HØRING: Statsminister Erna Solberg (H) beklaget at Stortinget ikke tidligere har fått et bedre helhetsbilde av status for terrorsikringen under den åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mandag. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
HØRING: Statsminister Erna Solberg (H) beklaget at Stortinget ikke tidligere har fått et bedre helhetsbilde av status for terrorsikringen under den åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mandag. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det besluttet komiteen på et møte i dag, dagen etter at Erna Solberg (H) og en rekke sittende og tidligere statsråder måtte forklare seg om Riksrevisjonens alvorlige kritikk av arbeidet med å sikre viktige bygg, anlegg og infrastruktur mot terror og angrep.

En enstemmig komiteen har gått inn for at det skal avholdes en lukket høring, bekreftet komitéleder Dag Terje Andersen (Ap) overfor pressen etter møtet. Det betyr at også komiteens representanter fra regjeringspartiene sluttet seg til dette.

- Den åpne høringen var en del spørsmål som ikke kunne besvares fordi det var ikke offentlig dokumentasjon. I tillegg har vi som har lest de dokumentene en del spørsmål som vi ikke kunne stille i går, sier Andersen om hvorfor komiteen mente dette var nødvendig.

Datoen for dette er ikke fastsatt, men det blir tidligst 12. oktober. Erna Solberg er en av dem komiteen sier de trolig vil kalle inn til høringen.

SV's representant Torgeir Fylkesnes har i tillegg tatt til orde for en åpen høring, men dette har komiteen ennå ikke tatt stilling til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer