Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha flytende badeparadis i Oslo

150 mål med parker og svaberg. Se fremtidsplanene for hovedstadens beryktede containerhavn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Se flere bilder av parkplanene!

  (Dagbladet.no): Dette er planene havnevesenet i Oslo har for containerhavna på Filipstad.

  Ved hjelp av betongflyteelementer utviklet for oljeindustrien skal havnefronten få et 150 mål stort bade- og parkanlegg med kunstige øyer, badeplasser, restaurant, og promenade.

  Det hele skal være åpent for allmenheten og løsningen er så fleksibel at folket selv skal få være med på utformingen ved å foreslå hva slags øyer parkanlegget skal krydres med.

  Ferdig i 2010


  Konseptet er utformet av arkitektkontoret Jensen og Skodvik AS, og kan bli virkelighet allerede i 2010 hvis bystyret i hovedstaden sier ja.

  Prisen blir omlag 200 millioner kroner og finansieres av Oslo havn KF.

  - Dette er noe som kan realiseres på kort tid, mens den øvrige tunge utbyggingen på containerhavntomta vil strekke seg 30 år fremover i tid, sier sivilarkitekt Jan Olav Jensen til Dagbladet.no.

  Han er en av arkitektene bak prosjektet, og sier ideen var å bygge en park mer eller mindre uavhengig av området bak. Dette gir tilgjengelighet til et havneområdet i Oslo som i dag er avlukket bak høye gjerder og piggtråd, sier han.

  «Noahs park»


  Arkitektene har gitt konseptet det klingende navnet «Noahs park», og alt sammen skal flyte på store luftfyllte betongcontainere sydd sammen til promenader og øyer.

  - Det er basert på teknologi fra oljeindustrien som ve vet fungerer godt og har en lang levetid. Her kan man nærmest velge fra en tapas-meny i ulike øyer og løsninger. Og det frigjøres et enormt område som kan utnyttes av folk flest, sier han.

  Størrelsen er noe mindre enn Slottsparken i Oslo, og arkitekten sier bølgefrekvens og bølgestørrelsen i indre Oslofjord ikke vil medføre problemer og sjøsyke parkvandrere.

  - Og skulle folk til syvende og sist ikke like det de får, kan det hele viskes ut ved å fløte parken til en annen by, sier Jensen til Dagbladet.no.

 • Se flere bilder av parkplanene!
FLYTEPARADIS: «Noahs park» er navnet arkitektene har gitt flyteparken havnevesenet i Oslo ønsker å bygge på Filipstadkaia. Illustrasjonsfoto: Jensen & Skodvin arkitektkontor AS / Arne Henriksen arkitekter AS
FLYTEPARADIS: «Noahs park» er navnet arkitektene har gitt flyteparken havnevesenet i Oslo ønsker å bygge på Filipstadkaia. Illustrasjonsfoto: Jensen & Skodvin arkitektkontor AS / Arne Henriksen arkitekter AS Vis mer
Vil ha flytende badeparadis i Oslo
PLUG&PLAY: Alt flyter på betongelementer, og innholdet kan velges fra en «tapas-meny».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media