Vil ha forbud mot kabotasje-kjøring

- Må få slutt på cowboytilstanden i transportbransjen, sier Bjørnar Moxnes i Rødt.

FORBUD: Leder for partiet Rødt, Bjørnar Moxnes, ønsker et forbud mot kabotasjekjøring. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
FORBUD: Leder for partiet Rødt, Bjørnar Moxnes, ønsker et forbud mot kabotasjekjøring. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Partiet Rødt mener at kampen mot sosial dumping innenfor transportbransjen må intensiveres, og at den nye regjeringen må ta umiddelbare grep.

«Time-out» - Vi krever et midlertidig forbud mot kabotasje inntil bransjeprogrammet om veitransport er ferdig. Det er en åpning for en såkalt «time-out» i dagens EU og EØS-regler for å ivareta nasjonale interesser, sier Bjørnar Moxnes, leder i partiet Rødt til Dagbladet.

Kabotasje betyr at utenlandske transportører som har levert internasjonal last, kan kjøre inntil tre betalte turer i Norge i løpet av en uke, før de må ut av landet igjen.

Han mener at tilstanden i transportbransjen er vitner om cowboytilstander som gjør det svært vanskelig for de seriøse aktørene å overleve i markedet.

- Ulovlig kabotasjekjøring, tyveri av diesel, unndragning av skatter og avgifter samt sosial dumping på lønningene er ikke akseptabelt. Det presser de seriøse aktørenen ned i kjelleren og det kan også helt klart gå utover sikkerheten til alle som ferdes langs veiene, sier Moxnes.

Sentralt register Rødt vil også at det etableres et sentralt statlig register for all transport. I dag har alle transportbedrifter og transportkjøpere et internt register for de transportoppdrag som utføres for bedriften og hvem som utfører disse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.