Vil ha foreldreretten

I går ble Yasin Jabr dømt til 21 års forvaring. Neste måned møter han i retten igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Yasin Jabr (41) meide ned og drepte samboeren Hanne Kristine Olsen (29). I tillegg ble han dømt for overlagt drapsforsøk på deres felles datter, som da var tre uker gammel.

Etter drapet på Hanne Kristine i juli 2001 fikk Jabr automatisk foreldreretten.

Loven tar ikke hensyn til at det var barnefaren som drepte barnemoren, eller at faren nesten tok livet av datteren.

- Meningsløst

Jabr har hele tida tviholdt på foreldreretten. Dette har provosert den drepte kvinnens far, Reidar Olsen. Han har gått til sak for å frata Jabr foreldreretten til den nå to og et halvt år gamle jenta.

- Nå når han har fått lovens strengeste straff, synes jeg han burde sagt fra seg foreldreretten frivillig. Han er dømt for å ha forsøkt å drepe sin egen datter. Da blir det helt meningsløst at han fortsatt skal ha foreldrerett for henne, sier Reidar Olsen til Dagbladet.

Olsen ønsker selv å overta foreldreretten. Den daglige omsorgen vil han at fosterforeldre utvalgt av barnevernet skal ha.

- Det er overhodet ikke aktuelt å la ham få beholde foreldreretten, legger 57-åringen til.

- Jeg føler lettelse over at han fikk den strengeste straffen som er mulig i Norge, men ingen dom er streng nok i forhold til hva han har gjort mot oss, sier Reidar Olsen.

- Firer ikke

Men Jabrs forsvarer, advokat Odd Drevland, har tidligere sagt til Dagbladet at den nå dømte palestineren ikke akter å gi fra seg foreldreansvaret. Dette bekreftet

Drevland også i går.

- Men dommen gjør nok at vi må se på hva som er tjenlig. Jeg skal snakke med ham, og så får vi se hva vi kommer fram til, sier Drevland til Dagbladet.

Henny Ekerhovd var nær venninne til Hanne Kristine Olsen og var til stede under domsavsigelsen i går. Det var ikke den tiltalte.

- Yasin Jabr er en feig mann og en pyse som ikke engang stilte opp i retten for å ta sin dom, sier Henny Ekerhovd, som var fornøyd med dommen.

Førstestatsadvokat Walter Wangberg sier han er fornøyd med å ha fått en velbegrunnet, detaljert og nøyaktig dom.

Forsvarsadvokat Odd Drevland vil anbefale sin klient å anke dommen. Drevland mener Jabr ikke kan dømmes for overlagt drap. Forvaringsdommen betyr at Jabr må sitte i lukket anstalt i minimum ti år.

b> UTEBLE: Yasin Jabr (41) uteble fra rettssalen på dommens dag. Bergen tingrett omtaler ham som helt uten troverdighet. Snart skal han i retten på nytt, denne gang for å kjempe for foreldreretten til datteren han nesten drepte. Her sitter han med det nyfødte barnet.
DREPT : Hanne Kristine Olsen ble drept da samboeren meide henne ned med en bil.