Hoksrud uenig:

Vil ha førerkort for vann­scooter - Hoksrud uenig

Ulykker med vannscooter skaper reaksjoner. - Førerkort for vannscooter er en god idé, mener Redningsselskapet. Vannscooter-admiral Hoksrud synes debatten kan vente.

FORKJEMPER: Frps stortingsrepresentant Bård Hoksrud deltar her på en markering sammen med Norges Vannscooterforbund. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix
FORKJEMPER: Frps stortingsrepresentant Bård Hoksrud deltar her på en markering sammen med Norges Vannscooterforbund. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden mai har RS hatt ti oppdrag med vannscooter involvert. I tillegg mistet to mennesker livet forrige uke i forbindelse med vannscooterkjøring.

Henrik Auestad (16) døde i nærheten av Lyngdal natt til fredag. I tillegg omkom den tidligere langrennsløperen, Vibeke Skofterud (38) i Arendal natt til søndag.

Ser til Danmark

Redningsselskapet mener det er en god idé og innføre sertifikat slik som nabolandet har gjort.

De har derfor kommet med et forslag til næringsminister, Torbjørn Røe Isaksen.

- Vi har foreslått hurtigbåt- og høyhastighetssertifikat for førere av hurtiggående farkoster, som også innbefatter vannscootere. Dette er fordi vi ser at trafikken på sjøen har forandret seg de siste åra, forteller kommunikasjonsrådgiver Eigil Andersen i RS til Dagbladet i en e-post.

Han legger til at et forbud mot vannscootere eller et sertifikatet, ikke kan løse alle utfordringene. RS mener at hele trafikkbildet på sjøen må tas i betraktning, gjennom et kompetanseløft for alle hurtiggående fartøyer på sjøen.

I fjor døde to amerikanske studenter og fem andre ble skadd i en tragisk ulykke i København, etter at en vannscooter i høy fart kjørte inn i en utleiebåt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer