DØMT FOR DRAP TIDLIGERE:  Den nå 59 år gamle drapstiltalte rumeren blir ført inn til Retsmedisinsk Institut i København 4. mars i fjor. FOTO: SCANPIX.
DØMT FOR DRAP TIDLIGERE: Den nå 59 år gamle drapstiltalte rumeren blir ført inn til Retsmedisinsk Institut i København 4. mars i fjor. FOTO: SCANPIX.Vis mer

Vil ha forvaring for drap på norsk flyvertinne

Drapssiktet rumener i retten i København i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske påtalemyndigheten varsler påstand om forvaring for rumenske Marian Clita som er tiltalt for forsettlig drap på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42) i mars.

Tiltalen mot den 59 år gamle rumeneren for forsettlig drap og grovt ran mot ble offentlig onsdag.

Brekkjern Der går det fram at Clita skal ha slått i hjel den norske kvinnen med et brekkjern da han var på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager i København for å stjele 1. mars i år.

Før han stakk av med Vildmyrens mobiltelefon og lommebok skal han ha slått henne gjentatte ganger og påført henne omfattende dødelige skader.

Meldte seg i Malmö - Det nedlegges påstand om utvisning med innreiseforbud for alltid, samt forbehold om at det nedlegges påstand om forvaring etter medhold i straffeloven, står det i tiltalen.

Dagen etter at den drepte flyvertinnen ble funnet, meldte Clita seg for politiet i Malmö i Sverige. Den 3. mars ble han utlevert til dansk politi og sitter nå i varetekt i København.

Tidligere drapsdømt Minstestraffen for drap i Danmark er fem års fengsel. Den strengeste straffereaksjonen er imidlertid livsvarig fengsel som i motsetning til i Norge ikke har en øvre tidsgrense, men som teoretisk innebærer soning på ubestemt tid inntil en domstol godkjenner en prøveløslatelse. Etter soning i 12 år må imidlertid en domstol ta stilling til dette spørsmålet med jevne mellomrom.

Rettssaken mot Clita skal opp i Københavns tingrett i midten av februar neste år. Det er satt av fire dager til saken.

Den tiltalte er tidligere dømt til 20 års fengsel for et drap han begikk i et fengsel i Romania i 1985, under soning av en dom for et innbrudd.
(NTB).

 BRUTALT DREPT:  Vera Vildmyren ble overrasket på hotellrommet i København av den drapstiltalte rumeneren. FOTO: PRIVAT.
BRUTALT DREPT: Vera Vildmyren ble overrasket på hotellrommet i København av den drapstiltalte rumeneren. FOTO: PRIVAT. Vis mer