Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha forvaring for giftmorder

Statsadvokaten ønsker å omgjøre dommen mot giftdrapsdømte Terje Wiik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han fikk 21 års fengsel og ti års sikring, men dette kan bli omgjort til forvaring når 54-åringen møter i Trondheim tingrett i august.

Statsadvokat Kaia Strandjord vil be retten dømme Wiik til forvaring for et visst tidsrom, og begrunner det med at det er en nærliggende fare for at han på nytt kan begå alvorlige, straffbare forhold, skriver Adresseavisen.

Terje Wiik ble i Trondheim byrett dømt til 21 års fengsel for overlagt drap, men slapp sikring. I desember 2000 skjerpet Frostating lagmannsrett straffen til 21 års fengsel og ti års sikring for overlagt giftdrap på Inger Lise Bakken, som døde av thalliumforgiftning i Trondheim 17. februar 1999. Wiik soner nå straffen ved Ullersmo landsfengsel.

Forvaring erstatter sikring som et virkemiddel for å hindre at farlige forbrytere slippes løs i samfunnet igjen før påtalemyndigheten føler seg trygg på at gjentakelsesfaren er liten.

Forvaringssaken skal opp i tingretten 14. august, på Wiiks 55-års dag.

(NTB)