TILDELT FREDSPRISEN: Tawakkul Karman er en av tre fredsprisvinnere. Foto: AP
TILDELT FREDSPRISEN: Tawakkul Karman er en av tre fredsprisvinnere. Foto: APVis mer

Vil ha fredsprisvinner Karman som president

Kan skrive historie nok en gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En opposisjonsgruppe i Jemen sier den vil foreslå nobelprisvinner Tawakul Karman som ny leder for landet.

Demokratibevegelsen for endring og utvikling sendte søndag ut en pressemelding der den ber om at Karman blir utpekt til ny president.

- Bevegelsen ber opposisjonen og regjeringspartiet om straks å ta grep for å gi makten til jemenittiske kvinner representert ved Tawakul Karman, heter det i uttalelsen.

Karman ble fredag tildelt Nobels fredspris sammen med Ellen Johnson-Sirleaf og Leymah Gbowee fra Liberia.

Tror ikke på Saleh Jemens president Ali Abdullah Saleh sa i en TV-tale lørdag at han kommer til å gå av om noen dager. Men mange tror ikke på presidenten, som har sagt det samme flere ganger tidligere.

- Vi tror ikke på denne mannen, men hvis han ønsker å trekke seg, så ok, det er opp til ham, sier Karman i en kommentar til TV-stasjonen Al Jazeera.

- Han må gi fra seg makten han har stjålet, til det revolusjonære folket, sier Karman, som også anklager Saleh for å ha plyndret statskassen Jemen, som er det fattigste landet på den arabiske halvøya.

Til sak - Jeg vil gå til sak mot Saleh for å få tilbake alle stjålne midler og sørge for at de går tilbake til det jemenittiske folket, sier hun.

Selv har Karman lovet å gi pengene fra nobelprisen til staten, men ikke før Saleh er borte, ifølge en av nettavisene til opposisjonen, Mareb Press.

Karman er med sine 32 år tidenes yngste prisvinner.

(NTB)