Vil ha Frp på integreringskurs

Medlemmene av Kristiansand Frp er så dårlig integrert i samfunnet at de må gå på kurs, mener SV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det skal SVs lokallag hjelpe dem med.

I Dagbladet i går sammenliknet sentrale medlemmer i Kristiansand Frp islam med nazismen og krevde et forbud mot islam.

-  Utspillet i Dagbladet viser at Frp i Kristiansand ikke har klart å integrere seg. Nå vil vi lære dem om virkeligheten i byen de er med og styrer, sier gruppeleder Torbjørn Urfjell i SVs bystyregruppe i Kristiansand.

Har allerede moské

Han peker blant annet på at formannen i Kristiansand Frp, Halvor Hulaas, ikke har fått med seg at det allerede finnes moskeer sentralt plassert i byen.

-  Det er heller ikke lenge siden bystyregruppen fra Frp kjempet mot Israel-fiendtlig kunst i Kristiansand, sier Urfjell.

Besøk på homsedisko

Dette skal, ifølge Kristiansand SV, stå på timeplanen: Innvandrerkunnskap. Religionsfrihet og menneskerettigheter med innlagt moskébesøk. Besøk på asylmottak der deltakerne får prøve jobb- og hussøkning med fremmedklingende navn, samt kjøpe helårsgarderobe for kommunens etableringstilskudd på 2000 kroner. Kunnskap om muren i Israel. Besøk på homsedisko.

-  Vi ønsker å avslutte kurset med en oppfordring om å integreres i alle samfunn der man oppholder seg i lengre tid. Blant annet ved å legge ned for eksempel Frp's lokallag i Spania. Alt for å sikre integrering, sier Urfjell.

SV-politikeren sier kurset i utgangspunktet utvikles for lokalt bruk, men sier han vil være positiv til å hjelpe å etablere tilsvarende opplegg andre steder i landet der Frp ikke har klart å integrere seg.

-  Må lære begreper

Også Sondre Båtstrand i Grønn ungdom, ungdomspartiet til Miljøpartiet De Grønne, mener det er på høy tid at Frp blir tatt i skole.

-  Man bør nok også legge inn en time der man tar for seg forskjellen på begreper som religion, ideologi og liknende. Så slipper sentrale Frp-politikere å sause det hele sammen når de skriver leserinnlegg, sier Båtstrand.

VIL HJELPE: Torbjørn Urfjell (SV).