Vil ha Frp-velgerne tilbake

- Frp har nå lånt Arbeiderpartiets velgere i Groruddalen lenge nok, mener Rune Gerhardsen, stortingskandidat og tidligere byrådsleder i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I morgen holder han 1. mai-tale på Stovner i Oslo. Der vil han utrope Siv Jensen (Frp) som sin hovedmotstander i valgkampen.

- Valget i Oslo blir en kamp om marginer. Det kan faktisk bli en kamp mellom Siv Jensen og meg. Dersom Ap får tilbake en del av de velgerne Frp har lånt fra oss, kan jeg faktisk få plass på Stortinget til høsten. Dette vil jeg rope ut fra toppen av Groruddalen i morgen tidlig, sier Rune Gerhardsen til Dagbladet.

Men da må han rope høyt. Gerhardsen endte på sjuendeplass på Oslo Ap's liste. I dag har Oslo Ap seks stortingsrepresentanter.

Ikke Ap's arvtakere

I kjent retorisk stil vil Gerhardsen bruke sin 1. mai-tale til å utfordre Frp og partiets nestleder, Siv Jensen.

- Når Frp-ere hevder at de er sosialdemokratiets arvtakere, vil jeg ta opp konkurransen med Siv Jensen. Finnes det i det hele tatt noe i sosialdemokratiets historie og tradisjoner som Frp har støttet?

- Hver gang Siv Jensen sier at skatter og avgifter må ned, vil jeg svare at vi trenger billigere barnehager og gode oppvekstvilkår for barn. Og når Frp fremmer andre krav, vil jeg svare at vi må sikre vaksiner til verdens fattige barn slik at de kan få verdige liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer