Vil ha gransket Paust-bekjente

Forsvarerne Frode Sulland og Cato Schiøtz ønsker granskning av en mulig forbindelse mellom avdøde Per Paust og trippeldrapssiktede Lars Grønnerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Frode Sulland sier til Dagbladet at de fredag sendte ei navneliste til politiet - og ba om avhør av seks- åtte personer.

Forsvareren vil ikke kommentere hva de har bedt politiet om å se nærmere på, bortsett fra at noen av personene er nære bekjente av ekteparet Orderud Paust. Begjæringen om nye vitneavhør kom etter at advokatene onsdag mottok nye politidokumenter i saken.

Advokat Sulland sier imidlertid:

- Vi uttalte allerede da våre to klienter ble varetektsfengslet at vi var svært engstelige for at etterforskingen ble ensrettet mot dem. Vi konstaterer nå at det har skjedd.

Krangel

Per Paust døde av kreft 6. mai. Det er velkjent at en del av kretsen rundt den tidligere UD-mannen hadde hatt et anstrengt forhold til hans kone, Anne, men at dette skal ha bedret seg den siste tida før Per Paust døde. Disse opplysningene er framkommet gjennom politiavhør i trippeldrapssaken, ifølge Dagbladets kilder.

Samtidig har Schiøtz kraftig ertet på seg Grønnerøds advokat, Steinar Wiik Sørvik, gjennom et annet utspill i Dagbladet.

Schiøtz mente resultatene av blodanalysen ville være til gunst for hans klient, Per Kristian Orderud, og at fokuset ville dreies i retning av Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo hvis blodet viser seg å stamme fra en ukjent femtemann.

- Advokat Schiøtz opptrer uetisk. En forsvarer skal ikke uttale seg slik som han gjør, sier Wiik Sørvik irritert.

Måper

Per Kristian Orderuds forsvarer har også omtalt Grønnerød som en mann helt uten troverdighet.

Advokat Wiik Sørvik sier til Dagbladet at han har bedt Schiøtz om å slutte med angrepene, men han registrerer at det bare fortsetter.

- Jeg synes det er helt unødvendig å drive å forskuttere at dette blodsporet skal ha noen betydning for min klient. Det er på tide at han begynner å konsentrere seg om sin egen klient, sier Wiik Sørvik.

Advokat Tor Kjærvik, som forsvarer Kristin Kirkemo, støtter Wiik Sørvik i kritikken mot Cato Schiøtz.

- Jeg har merket meg at advokat Schiøtz fortsetter å prosedere sin klients sak i media. Det er svært uheldig, og direkte uriktig, sier Kjærvik.