Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha gratis riksveiferjer

MOLDE: Sogn og Fjordane Arbeiderparti har enstemmig vedtatt å arbeide for at riksveiferjene i hele landet skal bli gratis for publikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant og tidligere samferdselsminister Kjell Opseth var til stede på årsmøtet, men hadde ikke stemmerett.

Opseth er skeptisk til forslaget. Han mener at det er mer realistisk først å iversksette prøveprosjekter med gratis riksveiferjer. Et slikt prøveprosjekt er allerede i gang i Nord-Trøndelag.

Ferjedirektør Steinar Eriksen i Vegdirektoratet sier til Sunnmørsposten at ferjene er fordyrende og en klar ulempe for folk som bor i distriktene.

- Vårt utgangspunkt er å se på ferja som en del av riksveinettet. Det samme utgangspunktet har Stortinget hatt, sier Eriksen.

Ekstrakostnaden for staten dersom alle riksveiferjer her i landet skulle bli gratis, vil være mellom 1,1 milliarder kroner og 1,2 milliarder kroner hvert år.

(NTB)